Van huis uit was ik leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel mag ik genieten van mijn pensioen. In 1999 kocht ik mijn eerste digitale camera ( de Fuji s7000) om in te zetten bij mijn onderwijslessen. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken en ging ik ook veel meer voor privégebruik fotograferen. Ik fotografeer met de Nikon D800 en de Fuji XT-1.
In 2008 ben ik lid geworden van fotoclub Voerendaal en heb ondertussen al met enkele exposities mogen meedoen en dat is een prima doel om gerichter te gaan fotograferen. Het hoogtepunt vond ik wel de jubileumexpositie in april 2013 die ik toen nog als voorzitter heb mogen openen. Omdat er in mijn woonplaats Hoensbroek geen fotoclub meer was heb ik een nieuwe club opgericht. Sinds juni 2019 is zo de huidige club Momentum ontstaan. Deze bestaat momenteel uit een 15-tal fotografen en heeft haar domicilie in buurtpunt De Koffiepot aan de Kasteel-Hoensbroeklaan.
Mijn hart ligt vooral bij de straatfotografie waarbij ik het vooral belangrijk vind dat ik geen contact heb met de gefotografeerden. Hierdoor hoop ik dat de foto’s niets aan spontaniteit verliezen. Mijn motto: Straatfotografie is niet wat je ziet maar wat je niet ziet. Mijn foto’s zijn ook te bekijken op mijn website: www.foto-emilebosch.nl en op mijn Facebook/Instagram account. Ook hier kunt u enige voorbeelden bekijken.