Sinds enkele jaren heeft fotografie mijn interesse te pakken. In 2016 heb ik een online opleiding gevolgd bij het Fotografie Instituut. Een mooie opleiding maar ik miste toch wel het persoonlijk contact met en uitleg van een docent fotograaf. In september 2017 ben ik daarom begonnen aan een driejarige opleiding tot fotograaf bij Sintra in Hasselt en later in Genk. Jammer genoeg ben ik niet begonnen aan het derde jaar. De combinatie van mijn reguliere werk en deze opleiding was te intensief.
Mijn interesse ligt vooral in de straatfotografie, ook wel de sociale fotografie genoemd. Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, pleinen, parken en stations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamera fotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert.
Ik ben blij met de oprichting van de fotoclub Momentum in Hoensbroek. Samen met andere hobby fotografen heb je de mogelijkheid om niet alleen foto’s, maar ook opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen.